Fotograf Jonas Gunnarsson

Nytt inköp - Canon EF 85/1,2 L II USM

Share Share

 

Äntligen!!

Som jag har längtat efter detta objektiv! Något jag tidigare nämnt är att jag är ruskigt svag för kort skärpedjup, och det går inte få så mycket bättre objektiv än det här. 

Första intrycket är precis så bra som jag hade hoppats på! Det är tungt, gediget byggt och känns riktigt bra. Dock är det långsam autfokus, men det var väl medveten om när jag köpte det.

Här kommer lite snapshots, som inte på någotvis gör objektivet rättvisa men det visar än potentialen på det hoppas jag.

  Barnfoto - Agnes Djurfoto - Devon rex Djurfoto - Devon rex Barnfoto - AstridBarnfoto - AstridBarnfoto - AgnesBarnfoto - Agnes

Nytt inköp - Sekonic L-478D LITEMASTER PRO

Share Share

Har fått hem min Sekonic L-478D LITEMASTER PRO ljusmätare. Även om det fungerar rätt bra att testa sig fram till rätt exponering, ska det bli riktigt skönt att kunna läsa av rätt värde direkt och slippa alla provexponeringar.

 

Nytt inköp - Sigma AF 35mm f/1,4 DG HSM (Art)

Share Share

Har länge tänkt köpa ett 35/1,4 objektiv, och nu har jag till slut slagit till. Har alltid velat köpa Canon 35/1,4, men när Sigma släppte sin 35/1,4 förra vintern i den nya art-serien blev jag sugen på den. På papperet tom bättre än den legendariska canon 35:an och dessutom till ett bättre pris var det inte mycket att fundera på. Jag måste säga att jag är mer än nöjd med objektivet, jag gillar verkligen möjligheten till kort skärpedjup med ett vidvinkelobjektiv. Har bara tagit lite snapshots med objektivet än så länge, men kommer att hårdtesta det nästa helg. Men mer om det i en senare blogg-post.

Some description Some description Some description Some description Some description

 

100% crop, som ni ser så är skärpan riktigt riktigt bra på största bländaren.

Some descriptionSome description

  • Föregående
  • 1
  • Nästa